У Брюсселі розповіли про контрабанду вугілля з окупованого Донбасу до Європи

У Брюсселі розповіли про контрабанду вугілля з окупованого Донбасу до Європи

Укрінформ
У Брюсселі українські журналісти-розслідувачі розповіли про контрабанду вугілля з тимчасово окупованих територій на сході України через швейцарську компанію до Європи.

Про це йдеться у фільмі, представленому у п’ятницю телевізійним проектом журналістських розслідувань «Особливий погляд», повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«У розслідуванні ми розповіли про бізнес-зв’язки деяких європейських компаній із російськими компаніями, які перебувають під міжнародними санкціями, а також з підприємствами на тимчасово окупованих територіях у Донецькій області», - сказав журналіст і редактор проекту «Особливий погляд» Сергій Ковтун.

Зокрема, у фільмі показано, як деякі європейські компанії купують вугілля у двох шахтах. Одна із них розташована на території так званої ДНР, що визнана в Україні терористичною організацією. Ішна - це російське підприємство, яке перебуває під санкціями в ЄС і США. 

Як наголосив Ковтун, широка презентація цього розслідування допоможе правоохоронним органам України і Європи відстежувати таку контрабанду й економічні зв’язки європейських компаній, які, фактично, допомагають терористам продовжувати війну на сході України.

За оцінками експертів, на тимчасово окупованих територіях в Україні щороку добувається до 1,5 млн тонн вугілля, яке потім нелегально вивозиться до Росії та перепродається до Європи через швейцарську фірму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-