Асад заявив, що хоче бути президентом мінімум до 21-го року

Асад заявив, що хоче бути президентом мінімум до 21-го року

Укрінформ
Сирії Президент Сирії і союзник Володимира Путіна Башар Асад збирається залишатися в президентському кріслі як мінімум до 2021 року.

Про це сирійський лідер заявив The New York Times.

Асад відкинув будь-які політичні зміни, поки урядові війська не виграли громадянську війну в Сирії. Також він заявив, що збирається залишитися президентом принаймні до завершення свого третього семирічного терміну в 2021 році.

Крім того, чинний сирійський лідер стверджує, що суспільний устрій в країні, де половина населення була вигнана зі своїх будинків, сотні тисяч людей вбито, десятки тисяч – в ув'язненні, а міста перетворилися на руїни, «набагато краще, ніж раніше».

Як відомо, Башар Асад прийшов до влади в Сирії в 2000 році, змінивши на цьому кріслі свого старшого брата Хафеза. В третій раз він був обраний президентом Сирії в 2014 році, отримавши на виборах 88,7% підтримки. Тоді в країні вже йшла війна і опозиція бойкотувала вибори.

Протистояння Асада і опозиції, яка вимагає його відставки, почалося в 2011 році і переросло в громадянську війну, яка забрала життя 300 тисяч чоловік.

Відхід Асада з президентського посту називали однією з умов політичного врегулювання сирійського конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-