Канада має негайно допомогти цивільним у Алеппо - депутат

Канада має негайно допомогти цивільним у Алеппо - депутат

Укрінформ
Канада має терміново вжити заходів, аби допомогти цивільним у Алеппо, які страждають від регулярних обстрілів.

Про це заявив співголова підкомітету із прав людини федерального парламенту Канади Девід Світ, передає кореспондент Укрінформу.

«Випробування, перед якими постала скута війною Сирія, є складними і не мають швидкого вирішення. Канада разом із міжнародною спільнотою мусить негайно зайнятися наданням безпеки цивільним жителям Алеппо», - сказав Світ.

Інша співголова комітету Шеріл Хардкасл закликала ретельно розслідувати усі можливі випадки скоєння воєнних злочинів у Сирії.

«Систематичні обстріл лікарень та використання «живих щитів» - це воєнні злочини, які не можна толерувати. Якщо міжнародне гуманітарне право має бодай якесь значення, тоді відповідальні за це мають постати перед судом. Блокування гуманітарної допомоги теж має припинитися негайно», - зазначила Хардкасл.

За її словами, якщо міжнародна спільнота не об’єднається і не розв’яже цю складну ситуацію, то «осуд історії та прийдешніх поколінь буде суворим».

Нагадаємо: після провалу режиму припинення вогню у Сирії, погодженого Росією та США, Москва разом із військами Башара аль-Асада із подвоєною енергією узялася за бомбардування Алеппо. Вже цього тижня, за даними західних розвідок, Володимир Путін почне повномасштабний військовий напад на Алеппо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-