В Естонії не підтвердили наявність проросійських груп для гібридної війни

В Естонії не підтвердили наявність проросійських груп для гібридної війни

Укрінформ
Естонська поліція безпеки (КаПо) відмовилася підтвердити відомості про наявність в Естонії проросійських угруповань для ведення гібридної війни.

Про це повідомляє газета Postimees з посиланням на прес-секретаря КаПо Агне Суурметс.

"КаПо не підтверджує відомості про наявність в Естонії угруповань для ведення гібридної війни", - сказала Суурметс.

Ця заява була зроблена після того, як посольство Росії в Естонії висловило невдоволення сюжетом телепрограми "Актуальна камера",  в якій йшлося про гібридну війну. У новинному сюжеті "Актуальної камери" місцевого російськомовного телеканалу ЕТV + керівник Балтійського центру досліджень Росії Володимир Юшкін сказав, що гібридна війна починається зсередини, а не з втручання ззовні.

За словами Юшкіна, внутрішні заворушення є першим етапом. "На цьому етапі в державі, де планується організувати гібридну війну, створюються так звані угруповання громадянської армії", - сказав Юшкін. На його думку, таких угруповань п'ять: угруповання, що відповідають за поширення інформації, угруповання з контролю над владою, опозиційні партії, бізнесмени і силові групи. Юшкін сказав, що досі в Естонії помічена тільки група, яка поширює різними мовами позицію Кремля, а решта "поки приховані".

Раніше повідомлялося, що, на думку ЗМІ, Естонія готується до російського вторгнення і формує загони добровольців, яких навчають прийомам партизанської війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-