В Австралії домовилися про співпрацю посольства з Союзом українців

В Австралії домовилися про співпрацю посольства з Союзом українців

Укрінформ
Посольство України в Австралії та Союз українських організацій Австралії (СУОА) підписали Меморандум про співпрацю.

Про це повідомляє повідомляє кореспондент Укрінформу.

З боку посольства України Меморандум про співпрацю підписав посол України в Австралії Микола Кулініч, з боку СУОА - його голова Стефан Романів.

Коментуючи підписання Меморандуму, Кулініч наголосив, що документ де-юре закріпить уже існуючу співпрацю між Посольством та СУОА.

Сторони також зазначили, що документ покликаний сприяти посиленню взаємодії між українською дипустановою та українською громадою Австралії, зміцненню та розбудові української громади, а також залученню потенціалу і можливостей австралійських українців для підтримки зовнішньополітичних ініціатив України, її позитивного іміджу, посилення підтримки України з боку австралійського уряду.

Документ включає низку важливих для австралійсько-українських відносин напрямків, таких як сприяння лібералізації візового режиму між країнами, розширення інформаційної присутності України в Австралії, підтримку і розвиток українських навчальних і освітніх програм в Австралії, розвиток регіонального співробітництва.

Окрім Меморандуму сторони схвалили детальний план дій на найближчу перспективу.

Як повідомляв Укрінформ, українці Австралії закликали владу Нідерландів ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-