У Сеулі протести з вимогою відставки президента

У Сеулі протести з вимогою відставки президента

Укрінформ
Тисячі людей у Південні Кореї у суботу зібралися на мітинг з вимогою відставки президента Пак Кин Хє.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Вуличні протести пройшли на фоні розслідування щодо президентських помічників та інших посадовців, яке має визначити, чи порушували закон та давали подрузі президента Чой Сун-сіл отримати надмірний вплив та фінансову вигоду", - йдеться у повідомленні

За даними поліції, у протесті взяли участь 8 тисяч людей. Організатори кажуть, що у марші південнокорейською столицею взяли участь до 30 тисяч людей.

Як зазначає видання, розлючені протестанти кажуть, що президент зрадила довіру громадськості, хибно керувала урядом та втратила мандат на управління країною.

Пак Кин Хє займає президентський пост четвертий рік із п'ятирічного терміну. Опозиційні партії країни вимагали розслідування, але не порушували питання про імпічмент.

Прокуратура розслідує справу щодо двох помічників президента Пак Кин Хє, яких обвинувачують у надані допомоги Чой, щоб дістати доступ до проектів президентських промов та створити дві фундації, від яких вона отримувала вигоду.

У вівторок Пак Ки Хє принесла публічне вибачення за те, що давала Чой доступ до проектів своїх промов у перші місяці президентства, однак це не зняло вимоги розкрити всі зв'язки з Чой та дати відповідь на питання, чи отримувала Чой вигоду.

Фото: AFP/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-