Канада хоче сприяти свободі віри у світі

Канада хоче сприяти свободі віри у світі

Укрінформ
Канада намагається конструктивно співпрацювати із партнерами заради пропагування свободи віросповідання по всьому світу.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як багатоетнічне, інклюзивне суспільство із різними віруваннями, канадська конструктивна роль у світі включає роботу із партнерами для підвищення захисту свободи вірування та віросповідання, а також забезпечення інклюзивності і поваги до різноманітності та прав людини», - сказав Діон.

Він наголосив, що нині люди досі стикаються із репресіями та переслідуваннями через свої вірування. «Дискримінація відносно релігії та вірувань, як і всі інші форми дискримінації, спричиняють людське страждання, ширять поділ та сприяють атмосфері страху, нетерпимості та стигматизації, що особливо правдиво для сучасних Сирії та Іраку», - зазначив міністр.

Діон також висловив бажання обговорити шляхи врегулювання проблем релігійних громад із керівництвом ООН. «Я з нетерпінням очікую на зустріч зі Спеціальним доповідачем ООН із питань свободи релігії та вірувань Ахмедом Шахеедом для обговорення спільних способів вирішення численних проблем, з якими стикаються релігійні громади та організації по всьому світу», - підкреслив дипломат.

Фото: Стефан Діон, facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-