Польща проігнорує поради ЄК, які суперечать її інтересам - Шидло

Польща проігнорує поради ЄК, які суперечать її інтересам - Шидло

Укрінформ
Варшава не виконуватиме рекомендації Єврокомісії, які суперечать інтересам країни.

Про це заявила у Варшаві прем’єр-міністр Польщі Беата Шидло, інформує кореспондент Укрінформу.

“Уряд не вводитиме до польського законодавства жодних змін, які суперечать інтересам польської держави, які суперечать інтересам польських громадян, ані тих, які не спираються на вагомі підстави, що випливають з польських нормативних актів”,- заявила Шидло.

Вона зазначила, що уряд Польщі “у відповідний час” передасть свою відповідь на рекомендації Єврокомісії шодо Конституційного суду.

Польський прем’єр висловила сподівання, що Єврокомісія бажатиме змістовно розмовляти з Польщею і наголосила, що роль Єврокомісії у співпраці з країнами-членами має полягати, насамперед, у виконанні своїх зобов’язань, які виникають Угоди про ЄС.

Конституційна криза триває в Польщі з листопада минулого року. Влада й опозиція звинувачують одна одну в порушенні закону під час призначення суддів КС, що призвело до поглиблення кризи й ускладнення роботи цього органу. У січні Єврокомісія розпочала процес попередньої оцінки стану верховенства права у Польщі. У січні та вересні в Європарламенті відбулися дискусії навколо стану демократії в Польщі.

Польща вважає, що Єврокомісія перевищує свої повноваження, намагаючись втрутитися у розгляд справи щодо змін до законодавства щодо функціонування Конституційного суду Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-