Президентські вибори у Молдові: Лянке теж думає зняти свою кандидатуру

Президентські вибори у Молдові: Лянке теж думає зняти свою кандидатуру

Укрінформ
Рішення правлячої в Молдові Демократичної партії про зняття з президентських перегонів свого кандидата Маріана Лупу застало зненацька іншого кандидата, екс-прем'єра, лідера Європейської Народної партії Юріє Лянке.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові зі спеціального брифінгу Лянке.

«Сьогодні ми обговорили з територіальними керівниками відділень Європейської Народної партії наші подальші кроки в президентських перегонах. Обговорювалося і питання про можливе зняття з виборів і моєї кандидатури. Однак саме під час нашої зустрічі було оприлюднено рішення Демократичної партії про зняття свого кандидата, яке всіх нас застало зненацька», - зазначив Лянке.

Екс-прем'єр наголосив, що в наступні години керівництво партії обговорить, які кроки слід зробити в світлі ситуації, що змінилася.

Кандидат в президенти заявив також, що остаточне рішення про зняття своєї кандидатури з виборів або продовження боротьби оприлюднить у першій половині четверга, 27 жовтня.

Раніше Лупу оголосив про відмову від подальшої боротьби за пост президента на користь одного з кандидатів від проєвропейських сил.

Молдавські ЗМІ написали в зв'язку з цим, що Лупу відмовився на користь єдиного кандидата від правих сил Майї Санду, проте сама Санду назвала відмову Лупу «підлим і відчайдушним жестом», бо провладний кандидат не користується підтримкою виборців.

30 жовтня в Молдові пройдуть чергові всенародні вибори президента.

Лідерами президентських перегонів сьогодні є голова проросійської Партії соціалістів Ігор Додон і керівник партії «Дія і солідарність», екс-міністр освіти Майя Санду.

Лянке після відмови Лупу від боротьби автоматично перемістився на третю сходинку лідерів президентських перегонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-