У Пентагоні оцінили операцію в Мосулі: все йде за планом

У Пентагоні оцінили операцію в Мосулі: все йде за планом

Укрінформ
У Міністерстві оборони США вважають успішним розвиток операції зі звільнення міста Мосул іракськими силами безпеки, курдськими силами Пешмерга за підтримки Міжнародної коаліції.

Про це заявили у понеділок в Пентагоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Бій за повернення контролю над Мосулом від ІДІЛ засвідчив гарні початкові успіхи, все відбувається за планом, американські консультанти продовжують працювати разом з іракськими силами, надаючи консультації за лінією фронту з мобільних штабів", - зазначили в американському військовому відомстві.

При цьому уточнюється, що переважна більшість з "тисяч американських військових" прямо чи опосередковано підтримують зусилля іракських сил щодо повернення Мосулу.

Водночас, у Пентагоні зауважили, що прогрес збільшуватиметься по мірі наближення іракських сил безпеки та курдських сил Пешмерга до лінії міста. У самій міській зоні знадобиться більше зусиль і часу для того, щоб вибити звідти терористів.

Як пояснили в міноборони, Мосул є найбільш захищеним у фортифікаційному плані містом в Іраку. Бойовики ІДІЛ обладнали його штучними перешкодами, в тому, бетонними загорожами, уступами, траншеями, мінними полями.

У Пентагоні констатували, що ІДІЛ поступається територією, в той час як визвольні сили продовжують своє просування до Мосула. При цьому не виключається запровадження терористами таких тактик, як застосування смертників, підриву автомобілів, начинених вибухівкою, підпалу будівель.

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив про початок масштабної операції зі звільнення міста Мосул від терористичного угруповання "Ісламська держава". Станом на неділю, 23 жовтня навколо Мосула звільнено від ІДІЛ 800 квадратних кілометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-