У Конгресі США лунали заклики до вбивства Асада - Foreign Policy

У Конгресі США лунали заклики до вбивства Асада - Foreign Policy

Укрінформ
Прихильники жорсткої політики в Конгресі США вже давно підштовхували Білий дім до розгляду більш агресивних варіантів у Сирії, у тому числі ударів крилатих ракет. Але минулого четверга на одній із нарад у Капітолії пролунала пропозиція сміливішого підходу – ліквідації Башара Асада.

Про це поінформувало впливове американське видання Foreign Policy

"А як щодо вбивства Асада?" - цитує видання сказане під час засідання помічником одного з республіканських конгресменів.

Питання оживило близько 75 інших учасників зустрічі, що відбулася в Раді з міжнародних відносин. Воно було адресоване Філіпу Гордону, колишньому координатору Білого дому на Близькому Сході. Але той відмовився від цієї ідеї, назвавши її нелегітимною і неефективною.

"Це протизаконно, і не змінить ситуації в будь-якому випадку, бо росіяни досі мають інтерес у Сирії, так само як і іранці", - наводить видання відповідь Гордона.

У 1976 році у США був виданий указ, який забороняв убивства, пише видання. Це був документ, затверджений президентом Джеральдом Фордом після того, як стало відомо, що ЦРУ кілька разів намагалося вбити президента Куби Фіделя Кастро. Кожен із президентів США з того часу лишав чинною цю заборону, у якій йшлося, що "жоден працівник уряду Сполучених Штатів не повинен займатися або замишляти політичне вбивство".

Foreign Policy вважає дуже малоймовірним, що наступний президент США змінить політику з метою вбивства Асада. Однак зовнішньополітичний істеблішмент у Вашингтоні все частіше вдається до пошуків більш агресивних військових рішень майже шестирічного кризи, йдеться в публікації.

Аналітичні центри, які готують варіанти політичних рішень для адміністрації США, закликають до форсованих військових дій з метою тиску на режим Асада і росіян у надії на просування політичного переходу, наголошує Foreign Policy.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-