Вільна торгівля з Канадою: Валлонія не погодилась на ультиматум ЄС

Вільна торгівля з Канадою: Валлонія не погодилась на ультиматум ЄС

Укрінформ
Парламент бельгійської Валлонії не пішов назустріч ультиматуму Євросоюзу, аби Бельгія до вечора понеділка визначилася з угодою про зону вільної торгівлі між Європейським Союзом і Канадою (СЕТА).

Про це повідомляє EUobserver.

«Уряд франкомовного регіону Бельгії – Валлонія – відхилив свіжий ультиматум ЄС щодо прийняття угоди ЄС про вільну торгівлю з Канадою за вихідні», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що джерела, близькі до міністра-президента Валлонії Поля Маньєтта, повідомили виданню, що пропозиції, надіслані в неділю, були ще менш прогресивними, ніж отримані у п’ятницю та суботу.

За словами Маньєтта, такий ульматум ЄС є «несумісним із практикою демократичних прав».

Відзначалося, що якщо Бельгії не вдасться до понеділка включно отримати згоду від усіх своїх регіонів, то саміт ЄС – Канада у Брюсселі, на якому мав бути підписаний документ, буде скасовано.

Як повідомлялося, перемовини між Канадою та ЄС, які тривали більше 7 років, опинилися на межі зриву минулого тижня, коли парламент бельгійського франкомовного регіону Валлонія відмовився дати свою згоду на укладення угоди. Міністр міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд, яка терміново вирушила до Європи, аби владнати непорозуміння, в п'ятницю заявила, що припиняє перемовини і повертається додому. Вона додала, що «м’яч тепер на полі ЄС».

Хоча всі 28 країн-членів ЄС підтримують угоду, валлонці вбачають у ній загрози для європейських фермерів та остерігаються надто великої влади міжнаціональних корпорацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-