Діти-біженці шиють одяг для британських брендів у Туреччині - ВВС

Діти-біженці шиють одяг для британських брендів у Туреччині - ВВС

Укрінформ
Діти-біженці з Сирії працюють на фабриках з пошиття одягу британських брендів Marks & Spencer та ASOS у Туреччині.

Про це йдеться в розслідуванні журналістів ВВС Panorama.

«Panorama дослідила фабрики в Туреччині і виявила дітей, які працюють над одягом бренду Marks and Spencer та роздрібного онлайн-магазину Asos», - йдеться в повідомленні.

У розслідуванні, яке ВВС транслюватиме в понеділок увечері, кореспонденти виявили на турецьких фабриках дітей-біженців з Сирії віком щонайменше 15 років, які по 12 годин на добу шиють та прасують одяг на відправку до Британії відомих брендів Marks & Spencer та Asos. Крім того, журналісти ВВС зробили фотографії, як неповнолітні працівники шиють джинси для модних марок одягу Mango та Zara, працюючи з хімікатами без належного захисту для здоров’я.

За словами кореспондентів ВВС, на фабриках вони виявили сімох дітей-біженців із Сирії, які заробляли менше фунта на годину, що набагато нижче мінімальної зарплати в Туреччині.

«Якщо щось трапиться з сирійцем, вони викинуть його геть, як шматок тканини», - розповів кореспондентам один із біженців.

Натомість, представники брендів заявили, що ретельно перевіряють постачальників одягу і не допускають використання дитячої праці на своїх фабриках.

«Раніше ми не знаходили доказів працевлаштування сирійських працівників на фабриках, які постачають нам одяг, тому ми дуже засмучені результатами розслідування, які є надзвичайно серйозними і неприйнятними для M&S», - прокоментував ситуацію прес-секретар M&S.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-