Штайнмайєр назвав

Штайнмайєр назвав "гуманітарну паузу" в Алеппо недостатньою

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр побоюється, що за час гуманітарних пауз в Алеппо терористи спробують сховатися в медичних закладах і школах, але припинити страждання людей важливіше.

Про це він заявив, виступаючи перед парламентом, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Може статися, що терористичні угруповання, такі як Аль-Нусра, використають людей у Східному Алеппо як щит для того, щоб сховатися цілеспрямовано в лікарнях і школах", - заявив Штайнмайєр.

Він наголосив, що "навіть тисяча або, можливо, півтори тисячі бойовиків Аль-Нусра не є виправданням, щоб перетворити Алеппо на руїни".

Керівник МЗС назвав рішення Москви про "гуманітарну паузу" початком, оскільки оголошені спочатку восьми-, потім одинадцятигодинні в три або чотири прийоми не є достатніми ні для забезпечення мирного населення необхідним, ні для розділення опозиції від радикальних і терористичних угруповань.

Міністр закликав депутатів бундестагу схвалити рішення уряду про продовження участі німецьких військових в антиІДІЛівській коаліції і підтримку НАТОвських літаків розвідки радіолокації AWACS.

"Алеппо, Мосул, Фаллуджа, Тікріт, Рамада - нам необхідний комплексний підхід для того, щоб виконати нашу відповідальність у цьому справді змученому регіоні, і участь в антиІДІЛівській коаліції є частиною того. Тому я прошу вашої підтримки цього мандату", - сказав дипломат.

Він визнав, що "досі наша робота з досягнення політичного рішення не увінчалася успіхом", що, втім, не дає приводу перестати шукати його. Штайнмайєр знову наголосив, що військового розв’язання конфлікту бути не може, проте той факт, що терор загрожує іншим регіонам, зокрема Європі, приводить до висновку про необхідність боротися з ним "не лише військовими методами, але й не без таких".

Як раніше повідомляло агентство, 12 жовтня федеральний уряд вирішив продовжити місію бундесверу до 31 грудня 2017 року, зберігши її в старих рамках: шість літаків-розвідників Recce Tornado, літак-заправник A 310 MRTT, фрегат Augsburg, який супроводжує французький авіаносець "Шарль де Голль" в Середземному морі, і до 1200 військовослужбовців.

ФРН почала участь в міжнародній коаліції з грудня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-