У Європарламенті вимагають посилити санкції проти РФ через воєнні злочини у Сирії

У Європарламенті вимагають посилити санкції проти РФ через воєнні злочини у Сирії

Укрінформ
У Європарламенті висунули вимогу до Європейської ради порушити питання щодо посилення санкцій проти Росії через скоєні воєнні злочини у Сирії.

Про це йдеться у листі від трьох ліберально-демократичних політичних груп Європарламенту на адресу президента Європейської ради Дональда Туска, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Європарламент підтримує заклики про опрацювання посилених заходів з боку ЄС з метою подальшого тиску на Росію задля виконання резолюцій Ради Безпеки ООН. Хаотичне застосування хімічної зброї та діжкових бомб (саморобний вибуховий пристрій – ред.) проти цивільного населення в Алеппо повинно бути припинене. ЄС потребує конкретних важелів, щоб зупинити воєнні злочини Росії у Сирії. Найбільш ефективним шляхом є більш жорсткий режим, який спрямований на Путіна та його близьке оточення", - йдеться у зверненні.

Лист, координатором якого виступив лідер Альянсу лібералів та демократів за Європу Гі Верховстадт, також підписали президент найбільшої політичної групи в ЄП Європейської народної партії Манфред Вебер, а також лідер європейських зелених Ребекка Гармс.

У Європарламенті звертаються до Туска з вимогою порушити питання посилення санкцій проти Росії на саміті ЄС, який пройде у Брюсселі 20-21 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-