Лондон, Париж і Берлін закликають ЄС засудити дії Кремля у Сирії

Лондон, Париж і Берлін закликають ЄС засудити дії Кремля у Сирії

Укрінформ
Велика Британія, Франція і Німеччина збираються переконати Європейський Союз у понеділок на зустрічі глав МЗС у Люксембурзі, засудити бомбардування Росії в Сирії і ввести нові санкції проти режиму президента Башара Асада.

Про це повідомляє Reuters.

"Велика Британія, Франція і Німеччина прагнуть переконати Європейський Союз у понеділок засудити руйнівну повітряну кампанію Росії в Сирії і підготувати грунт для запровадження нових санкцій проти режиму президента Башара аль-Асада", - йдеться в повідомленні.

ЄС також планує продовжувати наполягати на можливості доставки гуманітарної допомоги в заблоковане місто Алеппо, підтримуючи Сполучені Штати в прагненні зупинити бомбардування східної частини міста, де 275 тисяч людей опинилися в пастці.

"Є багато заходів, які ми можемо запропонувати, щоб ввести додаткові санкції відносно сирійського режиму і його прихильників, заходів для притягнення винних у скоєнні військових злочинів до відповідальності в Міжнародному кримінальному суді", - зазначив глава МЗС Великобританії Борис Джонсон.

Як повідомлялося, міністри закордонних справ ЄС проведуть зустріч у Люксембурзі в понеділок, 17 жовтня. Також Лідери ЄС зустрінуться на саміті 20-21 жовтня, щоб обговорити подальші кроки щодо Росії через ситуацію в Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-