Світовий конгрес українців обурений, що у Росії хочуть знести храм УПЦ

Світовий конгрес українців обурений, що у Росії хочуть знести храм УПЦ

Укрінформ
Світовий конгрес українців обурений рішенням Московського обласного суду, який підтвердив дозвіл на знесення Свято-Троїцького храму Богородської єпархії Української православної церкви Київського патріархату у Ногінську.

Про це заявив президент СКУ Євген Чолій, передає кореспондент Укрінформу.

«Світовий конгрес українців закликає міжнародне співтовариство, включно з правозахисними організаціями, чинити тиск на Російську Федерацію, щоб вона відкликала це жахливе рішення про знесення храму УПЦ КП,” – сказав Чолій.

В українській організації додали, що «знесення Свято-Троїцького храму було б святотатством та висловленням зневаги до основних релігійних прав парафіян Української православної церкви Київського патріархату в місті Ногінськ, оскільки залишить їх без місця для молитви».

Як повідомлялося, Московська єпархія через суд домоглася знесення українського храму у Підмосков’ї. На адвоката Тетяну Горюнову, яка захищала право української громади відправляти службу у власному храмі, напередодні одного з судових засідань було скоєно напад. Коли вона ввечері поверталася додому, її обстріляли невідомі з машини. Телефоном їй також погрожували розправою, якщо вона й надалі виступатиме на захист храму в суді. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-