Росія хоче орендувати колишні військові бази СРСР в Єгипті

Росія хоче орендувати колишні військові бази СРСР в Єгипті

Укрінформ
Росія веде переговори з Єгиптом про оренду військових об'єктів, у тому числі колишньої радянської військової бази в Сіді-Баррані.

Про це повідомляють "Известия" з посиланням на джерела у зовнішньополітичних колах наближені до оборонного відомства.

"Мова йде про 2019 рік - до цього часу, в тому разі, якщо сторони домовляться, робота з відновлення бази може бути закінчена", - сказав співрозмовник.

Як зазначається, мова йде про використання Сіді-Баррані як військово-повітряної бази. "У разі згоди з умовами обох сторін вже в 2019 році база може почати роботу ... На базі буде присутній постійний військовий контингент РФ, проте число військовослужбовців буде на початковому етапі досить нечисленним", - пояснило друге джерело.

За його словами, Росії потрібна військова база в південно-африканському регіоні "для вирішення геополітичних завдань в умовах серйозної нестабільності регіону".

Минулого тижня заступник міністра оборони РФ Микола Панков заявив в Держдумі РФ, що питання про відновлення російської військової присутності на "дальніх підступах" розглядається. Мова тоді йшла про військові бази у В'єтнамі і на Кубі. При цьому експерти зазначили, що стратегія відновлення далеких військових баз дуже затратна і призведе до більш швидкого вичерпання валютних резервів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-