У Берліні збереться форум імені Нємцова

У Берліні збереться форум імені Нємцова

Укрінформ
У понеділок, 10 жовтня, у Берліні відбудеться форум імені Бориса Нємцова.

Цього року захід проходитиме під назвою "Росія та Європа: 25 років трансформації - очікування і результати", повідомляє DW.

"У рамках трьох запланованих панельних сесій учасники дискусії обговорять еволюцію політичних інституцій на пострадянському просторі, зміна економічних зв'язків та інші зміни російсько-європейських відносин", - наголошується у повідомленні.

Організаторами виступили Фонд Бориса Нємцова за свободу, організація "Відкрита Росія" і Фонд імені Фрідріха Наумана. У числі учасників заходу, окрім дочки Нємцова Жанни - засновник і лідер "Відкритої Росії" Михайло Ходорковський, засновниця асоціації "Голос" Лілія Шибанова, директор Центру досліджень постіндустріального суспільства, доктор економічних наук Владислав Іноземцев, голова правління Фонду імені Фрідріха Наумана Карл-Хайнц Пак, член правління Фонду імені Фрідріха Наумана і колишній міністр юстиції ФРН Забіне Лойтхойссер-Шнарренбергер та інші.

У рамках форуму буде представлено підсумки двох соціологічних опитувань - жителів Росії та російськомовного населення, що проживає в Німеччині. Головною темою опитувань стало розуміння росіянами і російськомовними жителями ФРН понять свободи і демократії. Дослідження має прояснити, як вплинула міжнародна ізоляція Кремля на російське та європейське співтовариство. Як зазначила Жанна Нємцова, опитування російськомовного населення Німеччини, проведене на замовлення Фонду Бориса Нємцова, можна вважати єдиним дослідженням подібного роду.

Захід, приурочений до дня народження Бориса Нємцова, якому 9 жовтня виповнилося б 57 років, проходитиме щороку. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-