Керрі: Санкції на Росію були накладені не просто так

Керрі: Санкції на Росію були накладені не просто так

Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі порадив Росії не обурюватися санкціями, накладеними на неї Заходом, а згадати, за що їх було введено та зробити конструктивні кроки, щоб усе виправити.

На цьому він наголосив у вівторок під час виступу в Брюсселі на тему трансатлантичних відносин, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Зараз, очевидно, Росія обурюється санкціями, але ніхто не повинен забувати – вони не були накладені безпричинно, а з метою сприяння верховенства права та усталених норм міжнародної поведінки. Вони введені виключно для заохочення повернення до миру, стабільності й визнання законного суверенітету", - заявив глава Держдепу.

Він підкреслив, що готовність країн НАТО і ЄС шукати точки дотику з Росією не звільняє трансатлантичну спільноту від обов'язку відстоювати власні позиції в ім'я свободи і міжнародного права.

"Через це ми і надалі твердо підтримуватимемо стабільну, єдину і демократичну Україну", - наголосив держсекретар США.

Керрі також зауважив, що НАТО є оборонним альянсом.

"Люди в Росії, зокрема, повинні знати, що попри заяви їхніх лідерів, наш Альянс не збирається послаблювати, стримувати або розділяти їхню націю чи будь-яку іншу країну. Ми хочемо працювати з Росією в контексті вирішення спільних проблем", - зазначив він.

Водночас, за його словами, у Москви не повинно бути жодних сумнівів: "Ми будемо відстоювати наші позиції. Ми не готові приймати такі речі, як відверта агресія, і немає місця у світі, де краще розуміли би це, ніж у Європі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-