У Москві починається розгляд справи про вбивство Нємцова

У Москві починається розгляд справи про вбивство Нємцова

Укрінформ
У Московському окружному військовому суді в понеділок, 3 жовтня, розпочинаються слухання по суті справи про вбивство опозиційного російського політика Бориса Нємцова.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Питання про вину підсудних розглядатимуть присяжні, колегію яких сформували наприкінці вересня.

Участі присяжних домагалися п’ятеро підсудних: Заур Дадаєв, брати Анзор і Шадід Губашеви, Хамзат Баха і Темірлан Ескерханов. Усі вони звинувачуються в скоєнні найманого вбивства у складі організованої групи та незаконному придбанні, носінні, перевезенні й зберіганні вогнепальної зброї. Звинувачення про причетність до вбивства Нємцова підсудні відкидають.

Дочка Бориса Нємцова Жанна, визнана у справі потерпілою, раніше заявила про провал слідства, зокрема й тому, що слідство відмовилося визнавати зв'язок між вбивством Бориса Нємцова і його політичною і громадською діяльністю. Захист підсудних заявляє невдоволення якістю роботи слідчої групи.

Борис Нємцов був убитий у центрі Москви 27 лютого 2015 року. За звинуваченням у вбивстві 8 березня минулого року були заарештовані п’ятеро осіб. Слідство вважає замовником і організатором вбивства колишнього бійця батальйону "Північ" МВС Чечні Руслана Мухудінова, який залишається на волі. Рідні та соратники Нємцова наполягають на причетності до вбивства глави Чечні Рамзана Кадирова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-