Росія - співучасниця військових злочинів у Сирії - Джонсон

Росія - співучасниця військових злочинів у Сирії - Джонсон

Укрінформ
Авіаудари по лікарнях міста Алеппо сирійських ВПС за підтримки Росії є військовим злочином і унеможливлюють відновлення мирних переговорів в колишньому форматі.

Про це заявив міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон у неділю, 2 жовтня, на щорічній конференції Консервативної партії в Бірмінгемі.

"Триваюча жорстокість режиму Асада щодо жителів Алеппо і співучасть Росії в очевидних військових злочинах - бомбардуваннях лікарень, коли їм відомо, що вони бомблять саме лікарні, - роблять неможливим відновлення мирних переговорів", - цитує політика агентство Reuters.

Як повідомляв Укрінформ, одна з головних лікарень у сирійському Алеппо зазнала удару в суботу - вдруге за чотири дні вдтоді, як сили режиму Асада за підтримки Росії бомблять підконтрольні опозиції райони міста.

З моменту припинення перемир'я 22 вересня загинуло понад 450 осіб. Після ударів по лікарнях М10 і М2 в місті залишається тільки три лікарні, які можуть надати ефективну допомогу пораненим.

При цьому повідомляється, що були пошкоджені також три медичні установи в передмісті аль-Шаар - жіночий госпіталь, дитяча лікарня і центральний банк крові.

Більшість людей у східній частині Алеппо не мають доступу до чистої води після пошкодження мережі водопостачання.

Серед можливих варіантів реагування на російську агресію в Сирії та відмову Москви продовжувати мирний діалог адміністрація США заявила про можливість додаткових санкцій проти РФ. Президент США Барак Обама звернувся до відповідних відомств з метою підготовки нових варіантів реагування на ескалацію ситуації в Сирії, викликаної масованим наступом Росії і сил Асада на помірковану опозицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-