Ямайка і Гаїті готуються до руйнівного урагану

Ямайка і Гаїті готуються до руйнівного урагану "Метью"

Укрінформ
Потужний ураган, вітри якого сягають до 150 миль на годину (240 км/год.), очікується в неділю на островах Ямайка і Гаїті.

У понеділок він може вже дістатися американської Флориди, повідомляє телеканал CNN із посиланням на Національну метеорологічну службу США.

"Потужні зливи спричинятимуть небезпечні для життя раптові повені і зсуви," – попередили метеорологи. Вони радять місцевим мешканцям закупити все необхідне для захисту життя та майна, у тому числі їжу, медикаменти, питну воду.

На Гаїті ураган "може мати катастрофічні наслідки". При цьому зауважується, що значна частина інфраструктури країни ще не відновилася повністю від землетрусу 2010 року, коли загинуло понад 200 тис. осіб. Крім того, на острові досі відчуваються наслідки спалаху холери після землетрусу, яка забрала життя ще 10 тис. людей.

Шторм також серйозно загрожує Ямайці, де не було великих ураганів останні майже 30 років.

Що стосується США, синоптики поки утримуються від визначення масштабів наслідків. Невідомо, як змінюватиметься сила стихії до того, як вона дістанеться берегів Флориди.

Тим часом, з американської військо-морської бази Гуантанамо (острів Куба) евакуюється близько 700 співробітників і членів їхніх сімей. Людей вивозять військовими літаками. При цьому зазначається, що на базі лишається 61 ув'язнений, і планів щодо їх евакуації немає. Так само на базі залишається черговий персонал та члени їхніх сімей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-