Справа про вбивство Нємцова: дві третини кандидатів у присяжні самовідвелися

Справа про вбивство Нємцова: дві третини кандидатів у присяжні самовідвелися

Укрінформ
Більш як 55 із 84 кандидатів до колегії присяжних у кримінальній справі щодо п'яти обвинувачених у вбивстві опозиційного політика Бориса Нємцова узяли самовідвід.

Про це повідомив Інтерфакс з посиланням на адвоката сім'ї Нємцова Вадима Прохорова. 

"Більш як 55 осіб відмовилися. В основному відмовляються з сімейних і побутових причин - родичі хворі тощо", - пояснив адвокат.

У кінці червня в генпрокуратурі повідомили про передачу до Московського окружного військового суду справи про вбивство Бориса Нємцова щодо Заура Дадаєва, Анзора і Шадіда Губашевих, Темірлана Ескерханова і Хамзата Бахаєва. Залежно від ролі та міри участі вони обвинувачуються за п.п. "ж, з" ч. 2 ст. 105 КК РФ (вбивство, вчинене організованою групою, за наймом) і частини 3 статті 222 КК РФ (незаконний обіг зброї, здійснений групою осіб). Виконавці злочину виділені в окреме провадження.

Як відомо, Борис Нємцов був убитий 28 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту, недалеко від Кремля. Слідство вважає замовником та організатором злочину колишнього бійця батальйону "Північ" МВС Чечні Руслана Мухудінова. Рідні і соратники Нємцова наполягають на причетності до вбивства керівника Чечні Рамзана Кадирова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-