Армія Асада «тисне» на Алеппо відразу з кількох напрямків – ЗМІ

Армія Асада «тисне» на Алеппо відразу з кількох напрямків – ЗМІ

Укрінформ
Cирійська армія у середу, 28 вересня, здійснює наземні операції проти сил повстанців одразу на кількох напрямках у місті Алеппо.

Про це інформує dw.

Проурядові сили також проводять мобілізацію і готуються інтенсифікувати наземний наступ у центральній частині Алеппо, яка розділена на зони, контрольовані і сирійською армією, і повстанцями, повідомляє Reuters з посиланням на джерело у командуванні повстанців.

Крім того, повстанці також стверджують, що армія Асада у середу здійснює наступ на табір для біженців Хандарат на підконтрольній їм території, який розташований у кількох кілометрах північніше Алеппо. У той же час сирійські повітряні сили продовжують завдавати "зосереджених повітряних ударів" по районах Алеппо та його околицях, які знаходяться під контролем повстанців.

Як повідомляє AFP із посиланням на власні джерела, 27 вересня сирійська армія відбила у повстанців район Фарафіра у центральній частині Алеппо. "Після нейтралізації багатьох терористів підрозділи армії проводять розмінування території", - повідомило джерело.

Наступ урядових сил відбувається на тлі інтенсивних бомбардувань міста сирійською і російською авіацією протягом останніх кількох днів, унаслідок яких загинули більше сотні мирних жителів. За даними розташованого в Лондоні Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, більше 165 осіб стали жертвами бомбардувань з моменту оголошення урядом Сирії про наступ на повстанців минулого тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-