У Фінляндії провели таємний експеримент щодо МН17 – лайнер збив російський «Бук»

У Фінляндії провели таємний експеримент щодо МН17 – лайнер збив російський «Бук»

Укрінформ
Прем'єр-міністр Фінляндії Юха Сіпіля підтверджує, що країна дала згоду Нідерландам на проведення ракетних експериментів у рамках розслідування збиття малазійського боїнгу MH17, що сталося в 2014 році на сході України.

Про це повідомляє Yle.

"За словами Сіпіля, голландці надіслали запит до Центральної кримінальної поліції, яка згодом дала на нього позитивну відповідь", - йде мова в повідомленні.

За детальними коментарями прем'єр порадив звернутися до ЦКП.

Сіпіля перебуває на Аландських островах у рамках неофіційної зустрічі глав урядів Північних країн.

Про проведення секретних експериментів першим повідомило голландське видання De Telegraaf.

Голландські слідчі проводили експерименти з метою з'ясувати, якою ракетою було збито повітряний лайнер. Тести показали, що йдеться про російську ракетну установку "Бук".

Як повідомляв Укрінформ, міжнародне кримінальне розслідування падіння малайзійського лайнера "Боїнг 777", ймовірно, дійде висновку, що літак було збито пострілом з системи "Бук" з території, яку захопили проросійські бойовики на сході України. Про це пише The Guardian, нагадуючи, що Спільна слідча група на чолі з Нідерландами збирала докази для можливого суду і надасть свої висновки у середу. Нідерландська поліція і прокурори співпрацювали в цій справі зі своїми колегами з Австралії, Бельгії, Малайзії і України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-