Країни Британської співдружності хочуть запровадити свій «шенген»

Країни Британської співдружності хочуть запровадити свій «шенген»

Укрінформ
Організація за свободу пересування між країнами Британської співдружності домагається впровадження взаємного безвізу для громадян Великобританії, Канади, Нової Зеландії та Австралії.

Про це повідомляє news.com.

«Якщо Європейський Союз може дозволити собі вільне пересування для громадян 28 держав-членів, всі з яких мають різні культури, мови і традиції, немає ніяких причин, які б перешкоджали ініціативі щодо запровадження вільного переміщення між Австралією, Канадою, Новою Зеландією та Об'єднаним Королівством», - вважає засновник Організації Джеймс Скіннер.

За словами Скіннера він «отримав значну підтримку» від депутатів і сенаторів в кожній з країн, які стверджують, що це принесе економічні і соціальні вигоди.

«Однією з актуальних проблем, з якими зіткнувся ЄС, є міграція громадян з менш розвинених до процвітаючих країн для поліпшення якості життя, що спричиняє витік мізків для одних та надмірну імміграцію  для інших країн відповідно. Однак між Австралією, Канадою, Новою Зеландією і Великобританією ми б не побачили таких моделей міграції, оскільки всі ці країни характеризуються високим рівнем життя», - стверджує прихильник безвізу для країн Співдружності.

Згадана ініціатива – одна з багатьох у контексті того, який вигляд матимуть відносини Великобританії з Європою та рештою світу після Brexit.

Раніше міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп заявляла, що можливість обговорення питання про вільний рух у рамках майбутньої угоди про вільну торгівлю з Великобританією у наразі вивчається.

Незважаючи на історичні зв'язки, число австралійців, які живуть і працюють у Великобританії зменшилося на 40 відсотків з 2008 року через міграційні обмеження.

Разом з тим критики свободи пересування кажуть, що це обмежує суверенітет над національними кордонами та може дозволити терористам і злочинцям прослизнути непоміченими.

Також, згідно з опитуванням, проведеним Essential, 31% австралійців побоюються угоди про вільну торгівлю, через загрозу конкуренції з боку іноземних робітників, а 49 відсотків австралійців підтримують повну заборону мусульманської імміграції, у той час як лише 40 відсотків не проти аби до Австралії імігрували й послідовники ісламу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-