Ватикан запровадив нові правила визнання чудес

Ватикан запровадив нові правила визнання чудес

Укрінформ
Католицька церква оголосила про зміну процедури визнання подій чудесами. Новими нормами будуть керуватися члени спеціальної медичної комісії, яка постановляє, чи була певна подія дивом чи ні.

Про це повідомляє BBC.

Дива за правилами Ватикану необхідні для беатифікації (визнання людини блаженною). Кожна людина, визнана Ватиканом блаженною, повинна здійснити хоча б одне диво. Чудесами події визнає орган під назвою конгрегація у справах святих.

Поправки до правил беатифікації оприлюднені в п'ятницю в документі, затвердженому головою конгрегації - кардиналом Анджело Амато. Крім формальних та лінгвістичних поправок до старого тексту статуту новий документ вводить ще кілька правил.

По-перше, щоб поставити на порядок денний комісії питання про божественну участь у певній події, відтепер потрібні голоси двох третин членів конгрегації. Раніше ця планка була нижчою.

По-друге, один раз відкинута конгрегацією, подія може аналізуватися повторно тільки тричі, для кожної переекзаменації вимагається кворум з дев'яти членів конгрегації.

Ще одне правило стосується компенсації вченим експертам, які в рамках рішення щодо кожної події повинні постановити, що вона не може бути пояснена сучасною наукою. Тепер компенсацію цим експертам можна виплачувати виключно банківськими трансферами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-