РФ створює загрозу для міжнародних авіаперевезень над відкритим морем - Клімкін

РФ створює загрозу для міжнародних авіаперевезень над відкритим морем - Клімкін

Укрінформ
Російські служби з території окупованого Кримського півострова втручаються в міжнародні аварійні частоти українських служб повітряного руху, чим створюють серйозну небезпеку для міжнародних перельотів над Чорним морем.

Про це заявив під час виступу в Раді Безпеки в четвер міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає власний кореспондент Укрінформу.

"З незаконною окупацією Криму у квітні 2014 року Російська Федерація почала втручатися в міжнародні аварійні частоти служби повітряного руху, які обслуговуються Україною. Такі дії створюють серйозну загрозу для польотів в міжнародному повітряному просторі над відкритим морем і суперечать Чиказькій конвенції та її Додатків 15 і 11, а також відповідних положень ІКАО в цих питаннях", - заявив представник України.

Він підкреслив, що після того, як РФ у односторонньому порядку перебрала на себе аеронавігаційні послуги в Сімферопольському районі польотної інформації, вона також "порушила резолюцію Генасамблеї ООН 262 про територіальну цілісність України, прийняту в березні 2014 року".

При цьому Клімкін назвав дії РФ щодо публікації аеронавігаційної інформації як спробу легімітизувати її незаконну діяльність.

"Ми хотіли би підкреслити важливість суворого дотримання стандартів і рекомендованої практики ІКАО усіма державами-членами без будь-яких винятків, особливо в повітряному просторі над відкритим морем", - наголосив глава українського зовнішньополітичного відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-