Естонія не встигне вчасно прийняти обіцяну кількість біженців - МВС

Естонія не встигне вчасно прийняти обіцяну кількість біженців - МВС

Укрінформ
Естонія, як і Євросоюз в цілому, не зможе виконати план з розміщення біженців у наміченій кількості до кінця 2017 року.

Про це у вівторок заявив керівник МВС країни Ханно Певкур, інформує ERR.ee.

"Об'єктивно оцінюючи ситуацію, складно повірити, що до кінця наступного року ЄС в цілому, та Естонія в тому числі, встигнуть розмістити стільки осіб, скільки планувалося спочатку", - сказав Певкур.

Так, відповідно до міграційного плану ЄС, Естонія обіцяла до кінця 2017 розмістити близько 550 біженців з Греції та Італії, а також з розташованих поза ЄС країн.

Станом на 16 вересня Естонія прийняла 60 осіб, які отримали міжнародний захист, тобто виконала приблизно 11% плану.

Станом на 13 вересня країни ЄС розподілили 4741 біженця, в тому числі 3677 з Греції та 1064 з Італії. З Туреччини за підсумками угоди між Туреччиною та ЄС до країн ЄС було переведено 1583 осіб.

Раніше у Верховному комісаріаті ООН у справах біженців заявили, що за рік з країн первинного прийому до інших держав ЄС переправили лише 3% зі 160 тисяч претендентів на притулок, яких планувалося розподілити по ЄС.

Як повідомлялося, 14 вересня 2015 року за ініціативою голови Єврокомісії Жана-Клода Юнкера лідери країн ЄС досягли принципової угоди про перерозподіл 160 тисяч біженців. При цьому необхідні квоти для кожної з держав узгодити так і не вдалося. План розподілу біженців розрахований на два роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-