«Зелені» у Бундестазі назвали вибори в Думу «режисурою Кремля»

«Зелені» у Бундестазі назвали вибори в Думу «режисурою Кремля»

Укрінформ
Результати виборів до російського парламенту виявилися прогнозованими, оскільки були повністю зрежисовані Кремлем.

Так вважає депутат німецького Бундестагу (партія Зелених) Марілуїза Бек.

«Вибори в Держдуму не принесли, як і очікувалося, жодних сюрпризів. Так, вони були зрежисовані Кремлем», - йдеться у заяві депутатки, переданому Укрінформу в ФРН.

Всупереч спробам незалежних спостерігачів перешкодити порушення у ході голосування, вони були відзначені по всій країні, зазначає Бек. Вона вважає, що вирішальне значення на виборах відіграють не тільки видимі умови безпосередньо у день їх проведення, а й також питання державного політичного життя загалом, що відповідає основним демократичним правам.

«Враховуючи численні репресивні закони, про шанси на вільну політичну конкуренцію більше немає й мови», - підкреслює член Бундестагу.

Вона також звертає увагу на те, що більшість виборців не пішли до урн. Така історично низька явка є, на думку Бек, свідченням того, що підтримка Путіна не є такою вже нібито переважною. Особливо характерно це для Москви і Санкт-Петербурга, де на дільниці прийшли лише 35 і 32 відсотки виборців відповідно.

«Думі не вистачає елементарної демократичної легітимності», - резюмує Бек.

Тим часом на запит Укрінформу до керівництва Бундестагу прокоментувати результати виборів і особливо ставлення до проведення таких в українському Криму, відповіді поки не послідувало. Обмежився нечіткими заявами і уряд Німеччини, відзначвши, що взяв до відома і результати, і факти порушень, а також запевнивши, що позиція Берліна щодо незаконної анексії Криму залишається незмінною.

18 вересня 2016 року відбулися вибори до російського парламенту, у т.ч. в анексованому Криму. За попередніми даними, провладна партія "Єдина Росія" отримує більше всіх місць у парламенті. При цьому нинішні вибори до Держдуми відрізнилися рекордно низькою явкою за всю історію РФ - 47,81 % виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-