Китай виділить на біженців додаткові $100 мільйонів

Китай виділить на біженців додаткові $100 мільйонів

Укрінформ
Китай виділить ще 100 мільйонів доларів на вирішення проблем біженців і посилить участь у міжнародних програмах під егідою ООН.

Про це сказав прем'єр Держради КНР Лі Кецян, виступаючи на пленарному засіданні, присвяченому проблемі біженців і мігрантів у рамках 71-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми направимо ще 100 млн доларів гуманітарної допомоги додатково до раніше оголошених внесків", - заявив Лі.

Він також оголосив про ініціативу сформувати Китайський фонд на користь миру і розвитку за програмами ООН і пообіцяв продовжувати активно працювати з Міжнародною організацією міграції, з організаціями з питань розвитку, з країнами, що розвиваються по лінії тристороннього співробітництва.

Лі Кецян назвав відновлення миру і стабільності в регіонах, звідки йдуть найбільші потоки біженців, найважливішою умовою вирішення проблеми як самих мігрантів, так і країн, які їх приймають. При цьому він нагадав останнім про відповідальність "по задоволенню щоденних проблем біженців".

За словами прем'єра Держради КНР, переміщення таких великих груп людей завдає удару по стабільності, підриває економічний розвиток і створює умови для тероризму, тому криза біженців - глобальна проблема, на яку міжнародне співтовариство має реагувати колективно і потужно. "Це виклик нашій людській совісті", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-