Трамп-президент обійдеться Америці у трильйон - Oxford Economics

Трамп-президент обійдеться Америці у трильйон - Oxford Economics

Укрінформ
Президентство Дональда Трампа обернеться втратою $1 трильйона вартості економіки США до 2021 року.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на британську аналітичну компанію Oxford Economics.

"Якщо пан Трамп досягне успіху в просуванні своєї політики, наслідки цього виявляться широкомасштабними - втрата п'яти відсотків ВВП... і перешкоди на шляху довгоочікуваного відновлення зростання світової економіки", - йдеться у доповіді Oxford Economics.

Економісти компанії відзначили, що від падіння ВВП не врятує навіть сито Конгресу, через яке мають пройти всі передвиборні ініціативи Трампа, - "згубні" наслідки все одно ймовірні. Крім іншого, Трампу буде нелегко заручитися загальною підтримкою Конгресу.

Згідно з базовим сценарієм від Oxford Economics, вартість усіх товарів і послуг, що виробляються американською економікою, з 2017 року повинна стабільно збільшитися приблизно на 2,0 відсотки і до 2021-го досягти $18,5 трильйона. Але якщо Трамп буде обраний і втілить свої обіцянки, економічне зростання сповільниться до майже нуля в 2019 році, а ВВП у грошовому вираженні становитиме $17,5 трильйона.

Виборчий штаб кандидата від республіканців Трампу відмовився дати коментар компанії Oxford Economics. І у вівторок на зустрічі з виборцями в Айові кандидат знову наполягав, що докладатиме зусиль для зростання вітчизняної економіки.

Він обіцяв відродити промисловість шляхом заборони для таких компаній, як Apple Inc. Крім того, Трамп хоче переглянути світові угоди в торгівлі і зменшити федеральні податки. "Ми принесемо нові можливості, процвітання і безпеку всім американцям", - сказав він.

Варто відзначити, базовий сценарій Oxford Economics передбачає перемогу кандидата від демократів Гілларі Клінтон на виборах 8 листопада і подальший за цим розкол у Конгресі між республіканцями в Палаті представників і демократами в Сенаті. Це означатиме загалом відтворення сьогоднішнього політичного курсу.

Останні опитування показали, що Клінтон, яка захворіла на пневмонію, лідирує в симпатіях виборців, хоча Трамп скоротив відрив в останні тижні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-