США дадуть Ізраїлю військову допомогу в $38 мільярдів

США дадуть Ізраїлю військову допомогу в $38 мільярдів

Укрінформ
Сполучені Штати та Ізраїль досягли остаточної домовленості стосовно нового 10-річного договору про військову допомогу у розмірі щонайменше 38 мільярдів доларів.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела, які знайомі з питанням.

"Угода являтиме собою найбільшу будь-коли надану військову допомогу США для будь-якої іншої країни, а також включатиме значні поступки, гарантовані ізраїльським прем'єром Біньяміном Нетаньяху", - йдеться у повідомленні.

Так, згідно з угодою Ізраїль не шукатиме додаткових коштів у Конгресу окрім тих, що будуть щорічно гарантовані в новій угоді, а також відмовиться від спеціальних умов, що дозволяли Ізраїлю витрачати частину американської допомоги на свою власну оборонну промисловість, замість зброї американського виробництва.

Угода, відома як Меморандум про взаєморозуміння, передбачає принаймні $3,8 млрд допомоги на рік, у порівнянні з $3,1 млрд на рік відповідно до чинної угоди, термін дії якої закінчується у 2018 році. За словами джерел, Нетаньяху спочатку наполягав на понад $4,5 млрд на рік.

Крім цього, відзначається, що новий пакет вперше буде включати в себе гроші для ізраїльської ПРО, яка досі фінансувалася спеціальним рішенням Конгресу.

Договір, як очікується, буде підписано протягом декількох днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-