Захід засудив напади на нафтотермінали в Лівії

Захід засудив напади на нафтотермінали в Лівії

Укрінформ
Уряди Франції, Німеччини, Італії, Іспанії, Великої Британії і США засуджують напади на нафтові термінали Зуїтина, Рас-Лануф, Сідра і Брега в Лівії.

Про це йдеться в спільній заяві МЗС цих держав, що є у розпорядженні кореспондента Укрінформу в ФРН.

"Ми закликаємо всі сторони негайно припинити вогонь і утримуватися від будь-яких подальших бойових дій і уникати будь-яких дій, які можуть завдати шкоди енергетичній інфраструктурі Лівії або надалі зруйнувати його експорт. Ми закликаємо всі збройні сили, які прибули в нафтовий півмісяць, негайно піти, без будь-яких умов", - йдеться в документі.

Нафта Лівії належить лівійському народу, а єдиним розпорядником цих ресурсів є Президентська Рада (ПР), наголошується в заяві. ПР та інші установи Уряду Національної злагоди (УНЗ) зобов'язані забезпечити використання нафтових доходів для забезпечення основних послуг для лівійського народу. Нафтова інфраструктура, виробництво і експорт мають залишатися під винятковим контролем Національної нафтової корпорації(ННК), діючи під керівництвом УНЗ, що є єдиним законним органом виконавчої влади в Лівії.

Наголошується, що лівійські сили повинні об'єднатися для боротьби з ІДІЛ та іншими терористськими групами, а не воювати проти самих лівійців, що загрожує стабільності в країні і веде до її поділу. "Політичні угоди, а не конфлікти мають визначати майбутнє Лівії", - йдеться в заяві. Найкращим засобом захисту ресурсів країни має стати створення об'єднаних професійних сил національної безпеки.

Міністерства закордонних справ шести країн також підтвердили прихильність реалізації резолюції 2259, включаючи заходи щодо незаконного експорту нафти, що може завдати шкоди цілісності і єдності лівійської держави, фінансових інститутів, а також фізичних і юридичних осіб, що займаються або надають підтримку діям, які загрожують єдності, миру, стабільності або безпеці Лівії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-