Бомбардувальники США пролетіли вздовж кордонів КНДР

Бомбардувальники США пролетіли вздовж кордонів КНДР

Укрінформ
Два американські бомбардувальники Б-1 пролетіли всього за100 км від кордонів КНДР.

Як заявляють американські ЗМІ, це було зроблено на знак союзницької підтримки Південної Кореї після недавнього ядерного випробування, проведеного Північною Кореєю, повідомляє Російська служба ВВС.

"Два американських надзвукових стратегічних бомбардувальники Б-1 пролетіли над територією Південної Кореї приблизно за 100 км від кордонів КНДР", - йдеться в повідомленні.

Ці бомбардувальники базуються на острові Гуам у Тихому океані, і цей політ, як наголошується, відбувався без посадки в Південній Кореї.

Влада КНДР заявила, що подібні ворожі дії США і змушують Пхеньян розробляти ядерну програму.

Напередодні джерела в уряді Південної Кореї повідомили, що Північна Корея готується до чергових ядерних випробувань. Такі висновки були зроблені після аналізу аерофотозйомки місця, де знаходиться ядерний полігон КНДР.

Як повідомлялося, 9 вересня телебачення КНДР передало інформацію про успішне проведення п'ятого ядерного випробування. Вибух викликав землетрус магнітудою 5, і влада Південної Кореї заявила, що це найпотужнішй пристрій, яке колись тестував Пхеньян.

Попередні ядерні випробування КНДР провела 6 січня 2016 року. Після цього Рада Безпеки ООН ввела найжорсткіші за останні 20 років санкції проти Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-