Пентагон підтвердив ліквідацію головного пропагандиста ІДІЛ у Сирії

Пентагон підтвердив ліквідацію головного пропагандиста ІДІЛ у Сирії

Укрінформ
Американським силам під час спеціальної операції, проведеної наприкінці серпня, вдалося знищити одного з ватажків терористичного угруповання "Ісламська держава на території Сирії, який мав значний вплив в організації.

Про це офіційно повідомив у заяві в понеділок речник Пентагону Пітер Кук, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Міністерство оборони підтвердило, що влучний авіаудар американських сил 30 серпня по одному з лідерів ІДІЛ Абу Мухаммаду аль-Аднані був успішним", - йдеться в повідомленні.

Як уточнили в Пентагоні, аль-Аднані був головним пропагандистом, вербувальником та організатором зовнішніх терористичних атак. Операція проводилася в районі населеного пункту Аль-Баб (провінція Алеппо, Сирія).

Міноборони США назвало удар "одним із серії успішних", що були спрямовані проти лідерів ІД, відповідальних за фінанси та військове планування, що тепер "набагато ускладнює діяльність угруповання".

У Пентагоні пообіцяли продовжувати безжалісне полювання на лідерів ІДІЛ з метою досягнення кінцевої мети – ліквідації терористичних осередків в Іраку й Сирії та забезпечення безпеки від тероризму США і союзників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-