Керрі назвав угоду про припинення вогню останнім шансом для Сирії

Керрі назвав угоду про припинення вогню останнім шансом для Сирії

Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі вважає, що нинішня угода про перемир'я, яка набула чинності сьогодні із заходом сонця в Сирії, може стати останнім шансом для збереження країни.

Про це він заявив під час прес-конференції в понеділок у Державному департаменті США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Закликаю всі сторони підтримати це (угоду про припинення вогню – ред.) оскільки вона може стати тим останнім шансом, який має врятувати єдину Сирію", - наголосив Керрі.

Коментуючи домовленості, досягнуті з російською стороною, глава держдепартаменту США пояснив, що вони розроблялися "не лише з метою припинення вогню" як такого. Він підкреслив, що угода мала на меті "зібрати людей до столу переговорів у Женеві" аби провести переговори під егідою ООН про початок політичного переходу в Сирії та відновлення мирної та об'єднаної країни.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю глави зовнішньополітичних відомств США і Росії Джон Керрі і Сергій Лавров досягли домовленості щодо плану припинення вогню на всій території Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-