Перемир'я в Сирії: опозиція занепокоєна відсутністю гарантій угоди

Перемир'я в Сирії: опозиція занепокоєна відсутністю гарантій угоди

Укрінформ
Сирійські повстанці письмово пообіцяли США "позитивно співпрацювати" у виконанні угоди про припинення вогню, проте висловили глибокі побоювання з приводу деталей угоди з Москвою.

Про це повідомили у неділю два високопоставлені представники повстанців, інформує Reuters.

"Ми, революційні фракції, знову підтверджуємо нашу тверду прихильність позитивно поставитися до ідеї припинення вогню", - йдеться у надісланому на адресу американської адміністрації листі противників Асада.

Однак вони наголошують, що залишають за собою право діяти "для нашого виживання і продовження революції".

У листі також висловлено занепокоєння з приводу того, що угода не передбачає гарантій, механізмів моніторингу або санкцій проти порушників. Тому компроміс може чекати така ж доля, що і розвалений лютневий.

Опозиція зазначає, що в рамках угоди Москви і Вашингтона бойова авіація Асада зможе бути в повітрі ще до дев'яти днів після того, як угода про припинення вогню набуде чинності.

Досягнута в ніч на суботу угода між Росією і США з метою повернення до політичного врегулювання в Сирії вступає в силу у понеділок, 12 вересня. Припинення вогню не поширюється на деякі радикальні угруповання джихадистів, такі як "Ісламська держава".

Як раніше повідомляв Укрінформ, сирійський уряд схвалив план мирного врегулювання ситуації в країні, запропонований Росією і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-