Обама не виключає нових санкцій проти КНДР

Обама не виключає нових санкцій проти КНДР

Укрінформ
Президент США Барак Обама запевнив лідерів Японії і Південної Кореї у посиленні гарантій безпеки у зв'язку з черговим ядерним випробуванням у КНДР.

Про це йдеться в офіційній заяві глави Білого дому, поширеній у п'ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я підтвердив у розмові з президентом (Південної Кореї. – Ред.) Пак і прем'єр-міністром (Японії. – Ред.) Абе непохитний намір з боку США вжити необхідних заходів для захисту наших союзників у регіоні, в тому числі шляхом розгортання батареї висотної зональної оборони на театрі воєнних дій (THAAD) у Республіці Корея, а також зобов'язання забезпечити посилені заходи стримування, гарантовані повним спектром оборонних можливостей США", - зазначив Обама.

Він також не виключає застосування нових міжнародних санкцій проти КНДР.

Зокрема, у заяві наголошується, що США, Японія і Республіка Корея "погодилися співпрацювати з Радбезом ООН, іншими партнерами у шестисторонніх переговорах, а також міжнародним співтовариством з метою активної імплементації вже існуючих (обмежувальних. – Ред.) заходів, запроваджених у попередніх резолюціях, а також вживання додаткових суттєвих кроків, у тому числі нових санкцій".

Як заявив Обама, США ніколи не сприймали та не сприйматимуть ядерний статус Північної Кореї. "Як Головнокомандувач я несу відповідальність за захист американського народу та гарантії, що Сполучені Штати очолюватимуть міжнародну спільноту у відповіді на такого роду загрози та інші провокації з боку Північної Кореї", - наголосив президент США.

Як повідомлялося, 9 вересня зранку КНДР заявила про випробування ядерної зброї. Воно стало п'ятим у рамках ядерної програми Північної Кореї.

Попереднє випробування, проведене у січні, спричинило значне посилення санкцій ООН проти Пхеньяна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-