У Польщі заарештували чотирьох росіян за підозрою у співпраці з ІДІЛ

У Польщі заарештували чотирьох росіян за підозрою у співпраці з ІДІЛ

Укрінформ
Слідчі Департаменту зі справ організованої злочинності та корупції прокуратури Польщі звинувачують чотирьох чеченців, громадян Росії, у передачі грошей терористам на Близькому Сході.

Про це повідомляє Польське радіо.

Речник Окружного суду В’єслав Живолєвський повідомив, що у звинувачувальному акті згадано про два звинувачення. Одне з них стосується участі в організованій злочинній групі. Друге – фінансування злочинів, пов’язаних із діяльністю Ісламської держави.

За твердженнями слідчих, група функціонувала з травня до жовтня 2014 року, зокрема, у Білостоці, Ломжі та Варшаві, а також на території Туреччини.

Звинувачувані висилали гроші джихадистам у Сирії та Іраку. Їм вдалося зібрати понад 8 тисяч євро, частину з яких переказано джихадистам.

Також чоловіки, які перебували на території Польщі легально, підозрюються у вербуванні бойовиків та допомозі пораненому джихадистові, організуючи для нього лікування та перебування у Польщі, а також подорож до Туреччини.

Суд прийняв рішення про їх тимчасовий арешт. Жоден з чоловіків не визнав своєї вини. Їм загрожує до 12 років ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-