В ООН нарахували 28 млн дітей, які вимушено покинули дім через війну

В ООН нарахували 28 млн дітей, які вимушено покинули дім через війну

Укрінформ
Десятки мільйонів дітей були змушені стати біженцями або внутрішньо переміщеними особами останнім часом внаслідок збройних конфліктів і насильства.

Причому до цих пір багато хто з них схильні до високих ризиків і небезпеки, йдеться в новій доповіді Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), повідомляє Центр новин ООН.

"На глобальному рівні свої рідні місця покинули близько 50 млн дітей, 28 млн з них втекли, рятуючись від конфліктів і насильства",- йдеться в документі.

При цьому уточнюється, що з числа втікачів 10 млн дітей стали біженцями, приблизно мільйон - шукачами притулку та 17 мільйонів - внутрішньо переміщеними особами. Решта 20 млн дітей стали емігрантами у пошуках кращого і безпечного життя.

"Ці діти потребують термінової допомоги міжнародного співтовариства. Вони становлять половину всіх біженців у світі", - підкреслюють в ООН.

При цьому 45% всіх дітей-біженців, за даними 2015 року, були з Сирії та Афганістану. Причинами негативної тенденції є також бідність, бандитизм і пов'язане з ним насильство.

Автори нової доповіді відзначають, що все частіше діти вирушають за кордон без батьків або інших дорослих. У 2015 році понад 100 тис. таких дітей-одинаків попросили притулку в 78 країнах світу. Це втричі більше, ніж у 2014 році.

"Без захисту дорослих такі діти стають легкою здобиччю для експлуататорів і торговців живим товаром", - зазначають в ООН.

У зв'язку з цим ЮНІСЕФ закликала міжнародне співтовариство створити для всіх дітей безпечні умови життя і можливості у сфері освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-