Європол заявив про викриття мережі контрабанди мігрантів у ЄС

Європол заявив про викриття мережі контрабанди мігрантів у ЄС

Укрінформ
У рамках масштабної операції з протидії нелегальному перевезенню мігрантів у ЄС затримано 16 підозрюваних, вилучена велика кількість активів.

Про це повідомило Європейське поліцейське управління (Європол).

"Розслідування, очолюване італійськими правоохоронцями, зосередилось на злочинному синдикаті, до якого входили підозрювані з Сирії, Алжиру, Єгипту, Лівану та Тунісу, котрі займалися незаконним перевезенням мігрантів, в основному сирійців, до ЄС", - йдеться у повідомленні.

За повідомленням Європолу, злочинна мережа могла перевезти до Європи більше 200 мігрантів, які, скориставшись "балканським маршрутом", дісталися Угорщини та Італії, а потім вже направлялися до Австрії, Німеччини та Франції. За даними слідства, за перевезення вони мали сплачувати близько 500 євро.

"Італія відігравала важливу роль, оскільки члени організованої злочинної групи наймали там водіїв та забезпечували їх транспортом ad hoc", - йдеться у повідомленні.

Розслідування було розпочато у вересні 2015 року італійськими правоохоронцями, після того як в Угорщині було затримано громадянина Італії, який перевозив незаконних мігрантів. Пізніше подібні арешти відбулися в Австрії та Німеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-