G20: Розпочалася зустріч Путіна і Олланда, головна тема – Україна

G20: Розпочалася зустріч Путіна і Олланда, головна тема – Україна

Укрінформ
В Ханчжоу на полях саміту G20 розпочалася зустріч президента Росії Володимира Путіна і президента Франції Франсуа Олланда.

Про це повідомляє ТАСС.

«Президент Росії Володимир Путін зустрічається з президентом Франції Франсуа Олландом «на полях» саміту G20. Відразу після неї російський лідер поговорить з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Головна тема обох зустрічей – врегулювання ситуації в Україні», – йдеться в повідомленні.

З російського боку у перемовинах беруть участь помічники президента Юрій Ушаков і Владислав Сурков, глава Мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв, з боку Франції – міністр фінансів Мішель Сапен, радники Жак Одібер, Сиріл Пікмаль та Клодін Ріпер-Ландлер.

Раніше «на полях» форуму у Ханчжоу планувалася зустріч у «нормандському форматі», але через російську провокацію з «українськими диверсантами у Криму» ця зустріч була зірвана. РФ пропонувала обговорити «український конфлікт» у тристоронньому форматі. Однак німецька та французька сторона, посилаючись на напружений графік, запропонували провести двосторонні зустрічі.

Саміт G20 проходить у Ханчжоу 4–5 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-