Росія відмовилася від попередніх домовленостей щодо Сирії – Держдеп

Росія відмовилася від попередніх домовленостей щодо Сирії – Держдеп

Укрінформ
Прогрес у переговорах щодо Сирії відсутній через те, що Росія відмовилася від досягнутих раніше домовленостей з низки питань.

Про це заявили у Держдепі США, передає «Німецька хвиля».

«Росіяни повернулися до своїх попередніх позицій з тих питань, які ми вважали закритими, тому ми вирушаємо до столиць своїх країн для консультацій», – сказав представник Держдепартаменту.

Глава відомства Джон Керрі та його російський колега Сергій Лавров знову зустрінуться у Ханчжоу 5 вересня. «Ми не збираємося поспішати», – сказав Керрі, уточнивши, що необхідно вирішити деякі нелегкі питання і досягти угоди, яка буде міцною.

Сполучені Штати домагаються повного припинення вогню і не згодні на умови тимчасових перемир'їв, пише агентство AP з посиланням на заяви Держдепартаменту.

Заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков заявив, що сторони «близькі до угоди», але на даний момент він не готовий прогнозувати, коли буде оголошено про її досягнення. За його словами, «мистецтво дипломатії іноді вимагає часу для втілення у конкретних справах».

Переговори з Росією грають ключову роль у досягненні домовленості про припинення вогню в Сирії, заявив вранці 4 вересня Обама перед початком саміту G20 в  Ханчжоу. У той же час він підкреслив, що ці переговори дуже складні, а Москву з Вашингтоном як і раніше розділяють істотні відмінності у позиціях і підходах. «Це стосується як учасників конфлікту, яких ми підтримуємо, так і політичного процесу, необхідного Сирії для відновлення миру», – уточнив Обама.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-