У британському уряді підтвердили: Brexit можна запустити і без парламенту

У британському уряді підтвердили: Brexit можна запустити і без парламенту

Укрінформ
Британський уряд не має юридичних зобов'язань консультуватися з парламентом щодо запуску процедури виходу з країни ЄС у зв'язку з референдумом щодо Brexit. 

Про це повідомляє Reuters із посиланням на прес-секретаря прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей.

"Волевиявлення людей має поважатися і має бути імплементовано. Немає юридичних зобов'язань консультуватися з парламентом щодо запуску статті 50 - ця позиція чітко викладена", - цитує видання слова представника британського уряду.

Водночас, як зазначається, парламент матиме можливість висловитися та бути залученим до процесу виходу країни з ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу британська газета The Telegraph опублікувала статтю, у якій йшлося, що прем'єр-міністр Британії Тереза Мей отримала висновок юристів про те, що має усю повноту виконавчої влади для того, аби самостійно подати Брюсселю заявку про вихід країни з ЄС. Водночас видання зазначало, що у Великій Британії поширена думка, що через юридичну необов'язковість результатів референдуму про вихід країни з ЄС спочатку має проголосувати Палата громад - нижня палата парламенту Великої Британії. На думку противників виходу країни з ЄС, голосування в парламенті могло би зупинити процес виходу.

Раніше у Лондоні розпочався розгляд першого судового позову, що має на меті зберегти членство Британії у ЄС. Позов поданий щонайменше сімома приватними особами і формально не стосується результатів референдуму, а лише вимагає визнати, що виключно парламент може ініціювати вихід країни з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-