ПАРНАС представив доповідь про зв'язки єдиноросів з криміналом

ПАРНАС представив доповідь про зв'язки єдиноросів з криміналом

Укрінформ
Опозиційний політик Ілля Яшин, заступник голови ПАРНАСу, представив у Москві нову доповідь під назвою "Партія "Кримінальна Росія".

Дослідження, на думку його автора, заступника голови партії «Парнас» Іллі Яшина, покликане напередодні виборів показати, що «Єдина Росія» сформувала «соціальний ліфт» для злочинних угруповань, повідомляє Медуза.

Партію, — стверджує Яшин, — вони використовують для інтеграції у владу: «Бандити в малинових піджаках з 90-х еволюціонували в лощених партійців з портретами Путіна в кабінетах». Доповідь надрукована накладом у 20 тисяч примірників, ЇЇ збираються поширювати в Москві, Петербурзі та інших великих містах.

Зокрема, в документі, складеному за даними відкритих джерел згадуються губернатори: глава республіки Комі В'ячеслав Гайзер (керував регіоном з 2010 року, але через п'ять років раптово виявилося, що він очолює організовану злочинну групу), Олександр Хорошавин (вісім років керував Сахаліном, поки навесні 2015-го його не заарештували за хабарі), губернатор Брянської області Микола Дьонін (пропрацювавши майже 10 років на своїй посаді, восени 2015 року засуджений до чотирьох років), голова Псковської області Андрій Турчак (ймовірно причетний до нападу на журналіста Олега Кашина в 2010 році).

Також у списку 2 екс-міністра: колишня глава Мінсільгоспу Олена Скринник і колишній міністр оборони Анатолій Сердюков. Першу автор звинувачує в махінаціях з договорами лізингу, за рахунок яких вона заробила на сумки за 35 тисяч доларів і на годинник за 50 тисяч євро. Другого згадує в контексті корупційного скандалу в Міноборони РФ.

Депутати Держдуми: єдинороса Владислава Резника в Іспанії підозрюють у причетності до відмивання грошей російською мафією.  Депутат Адам Делімханов — найближчий соратник глави Чечні Рамзана Кадирова. У доповіді стверджується, що його вважають катом: нібито саме Делімханов стоїть за вбивствами Бориса Нємцова, командира загону «Горець» Мовладі Байсарова і братів Ямадаєвих.

І Різник, і Делімханов в Держдумі входять до фракції «Єдиної Росії».

У доповіді стверджується, що единоросом був і Сергій Цапок — лідер Кущевського угруповання, яке в 2010 році розправилося в кубанській станиці з цілою родиною. Нібито він навіть був присутній на церемонії інавгурації Дмитра Медведєва в 2008 році. У «Єдиній Росії» це спростовують.

«Партія „Кримінальна Росія“ — не перша доповідь Іллі Яшина. Раніше він опублікував доповідь про главу Чечні Рамзана Кадирова і закінчував після вбивства опозиціонера Бориса Нємцова роботу над доповіддю «Путін.Війна» про участь російських військ у конфлікті на Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-