У Європарламенті ще не визначилися з датою голосування за безвіз для України

У Європарламенті ще не визначилися з датою голосування за безвіз для України

Укрінформ
У Європарламенті ще не запланували остаточне голосування доповіді, якою буде рекомендуватися включити Україну до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі законодавчого органу ЄС.

«У понеділок, 5 вересня, на засіданні комітету із громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ буде обговорена у другому читанні доповідь депутата Марії Габріел про безвіз для України. Але коли доповідь остаточно проголосують – поки не визначено», - розповіли у Європарламенті.

Співрозмовник агентства припустив, що голосування може бути призначено на одне із засідань комітету наприкінці вересня.

Разом з тим, офіційний співробітник Ради ЄС поінформував, що посли країн-членів розглянуть питання скасування візового режиму для українських громадян у вересні.

Як відомо, наразі французькі та німецькі власті ініціюють створення європейської електронної системи авторизації безвізових подорожей до ЄС. Вона передбачатиме завчасне повідомлення онлайн громадянами третіх країн, що мають безвізовий режим, про намір подорожувати до країн Євросоюзу та сплату збору в розмірі 14 євро при перетині кордону.

Як повідомляв Укрінформ, лідери Франції та Німеччини поінформують про таку ініціативу своїх колег з країн-членів перед неформальним самітом ЄС, що відбудеться 16 вересня у Братиславі, а Єврокомісія внесе відповідні законодавчі пропозиції у листопаді. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-