Штати закликають всіх членів ООН засудити Сирію за хіматаки

Штати закликають всіх членів ООН засудити Сирію за хіматаки

Укрінформ
США засудили використання хімічної зброї Сирією, після того як розслідування ООН показало, що сирійські урядові війська несуть відповідальність за дві атаки із застосуванням отруйного газу.

ООН дійшла висновку, що сирійська авіація двічі скидала снаряди з хлором в провінції Ідліб, повідомляє Голос Америки

«Неможливо заперечувати, що сирійський режим неодноразово використовував промисловий хлор в якості зброї проти власного народу», - заявив представник Ради національної безпеки США Нед Прайс.

За його словами, Штати працюватимуть над тим, щоб винуватців було притягнуто до відповідальності.

«США працюватимуть з нашими міжнародними партнерами, щоб домагатися притягнення до відповідальності через відповідні дипломатичні механізми, - сказав Прайс. - Ми закликаємо всіх членів ООН і учасників Конвенції з хімічної зброї, включаючи Росію та Іран, взяти участь в цій роботі», - додав він.

Зазначається, що спільне розслідування ООН і Організації по забороні хімічної зброї виявило, що є достатні дані, щоб зробити висновок, що вертольоти ВПС Сирії скидали пристрої, які розпилювали токсичні речовини в Тальменесі 21 квітня 2014 року і Сарміні 16 березня 2015 року.

Обидва населені пункти знаходяться в провінції Ідліб. В обох випадках використовувався хлор.

Як повідомляв Укрінформ, літак ВПС сил Башара Асада скинув "вакуумні бомби" на підконтрольний опозиції район Аль-Севрі в північній провінції Ідліб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-