У Туреччині нарахували Гюлену 1900 років в'язниці

У Туреччині нарахували Гюлену 1900 років в'язниці

Укрінформ
Прокуратура Туреччини вимагає для опозиційного проповідника Фетхуллаха Гюлена, обвинуваченого в організації спроби перевороту в країні 15 липня, 1900 років тюремного ув'язнення.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

«Прокуратура вимагає засудити Фетуллаха Гюлена до двох довічних ув'язнень і тюремного терміну на 1900 років, а також штраф в 2 млн 210 тис. трудоднів», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в суд з тяжких злочинів міста Ушак представлено обвинувальний висновок обсягом 2527 сторінок.

Так, в обвинувальному акті прокуратури Ушака підкреслюється, що фігурантом «номер 1» по даній справі проходить безпосередньо ватажок FETO Фетхуллах Гюлен.

Прокуратура вимагає визнати Гюлена винним за статтями: «Спроба насильницького повалення конституційного ладу», «Спроба насильницького повалення уряду», «Шахрайство шляхом експлуатації релігійних почуттів» та «Фінансування тероризму».

Крім цього, повідомляється, що стосовно 111 обвинувачених, 13 з яких затримано, висунуті звинувачення за статтями: «Створення і управління збройної терористичної організацією», «Фінансування тероризму», «Спроба зміни конституційного ладу», «Спроба повалення уряду» та «Кваліфіковане шахрайство».

Щодо 110 звинувачених прокуратура вимагає запобіжного заходу у вигляді арешту строком від двох років до довічного ув'язнення в суворому режимі.

Раніше мусульманський опозиційний проповідник Фетхуллах Гюлен, що проживає в США і звинувачений Анкарою в організації невдалої спроби путчу в країні, пообіцяв повернутися назад до Туреччини, якщо незалежне міжнародне розслідування доведе його провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-